1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa samman 2 ägg och 2 dl socker.
3. Blanda samman 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk kakao (kakaon kan bytas ut mot rivet skal och juice från en halv citron om man inte vill ha chokladmuffins) i en separat bakskål.
4. Häll i 1 dl mjölk och 1 dl flytande margarin (eller 100 g bakmargarin) i bakskålen med ägg och socker.
5. Vispa samman äggblandningen med mjölken och margarinet. Häll sedan i mjölblandningen samtidigt som du rör om.
6. Häll smeten i formar (skall bli ungefär 25 stycken).
7. Lägg i 2-3 hallon i varje form beroende på bärens storlek (man kan även strunta i hallonen om man inte vill ha dom).
8. Sätt in plåten med bakformarna i mitten av ugnen i 12 minuter.
9. Voilá! Enkelt och lätt! Muffins som inte skall ätas samma dag eller dagen efter bör frysas så att hallonen inte möglar.
/M. Njuter till fullo av denna härliga söndag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar