Idag är det fredag. Och imorgon jobbar jag. En lördag. Förfärligt. Ikväll är jag dock hemma själv och grillar. Oj vad mobbat tänker ni säkert. Eller så tänker ni att det är jävligt synd om mig.
Inte alls.
Jag tror att ni ser det här lite ur fel synvinkel. Ni ser det inte riktigt ur min synvinkel.
Michaela, vad vill du grilla för kött ikväll? Oxfile. Okej.
Michaela, vad vill du ha till köttet? Ris. Okej.
Michaela, vill du dricka vitt eller rött vin till det? Rött. Okej.
Michaela, vad vill du ha för sås till det? Bearnaisesås. Okej.
Michaela, vill du ha efterrätt. Ja tack. Okej.
Michaela, ska vi äta inne eller ute? Ute. Okej.
Michaela, vill du se en film? Ja. Okej.
Michaela, ska vi ha popcorn eller chips till filmen? Båda. Okej.
Ja ni fattar. Michaela får vad Michaela vill. Utan diskussioner.
Och förutom att jag är en charmig, trevlig och helt underbar individ (eller hur?) så är jag även en fenomenal grillmästare alltså. Allt jag kan har mat-Tina lärt mig. "Och du, låt köttet ligga ett tag". Så jag låter köttet ligga ett tag. Jag har tålamod.
Petade eventuellt lite på grillgaffeln med en smörkniv så att smörkniven smälte, men det påverkade ju inte köttet. Och sedan är för övrigt learning by doing en mycket effektiv metod i alla sammanhang.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar